donderdag 6 juni 2013

70 cent voor een appel

Afgelopen maandag hebben de Bloesemkids een bezoek gebracht aan het fruitteeltmuseum. Als eerste kregen we heerlijke appelsap en een koekje. Daarna bekeken we een appelsorteermachine. De kinderen kregen uitleg en mochten vragen stellen. Er werden ook goede vragen aan hen gesteld.


Daarna kregen we uitleg over de speurtocht die je in het museum kon doen. Sommige kinderen hadden deze al eens gedaan, maar die konden extra goed samenwerken met de kinderen die het nog nooit hadden gedaan. Er waren best pittige vragen bij en af en toe moest er goed gezocht worden. Dit maakte het erg leuk. 


Uiteindelijk ontdekten de kinderen de veilingplaats. Deze is nog steeds in het gebruik. Eerst werden de opdrachten van de speurtocht besproken. Daarna kon het echte veilen gebeuren. De bloesemkids kregen de opdracht om op het juiste moment op een knop te drukken. Als hun nummer dan als eerste ging branden dan had iemand een appel gekocht. We kregen goede uitleg over hoe dit vroeger ging. Het was enorm leuk om te doen! Sommige appels gingen voor veel geld weg en anderen zaten heel dichtbij de vooraf afgesproken prijs. Daarna mochten we de appels lekker opeten.


Ondanks dat het bezoek heel snel voorbij was en we nog veel meer hadden willen horen en zien, hebben we enorm genoten van het bezoek aan het fruitteeltmuseum. Ik wil de mensen die ons van alles geleerd hebben ook heel erg bedanken.


Geen opmerkingen: