donderdag 6 februari 2014

Perspectieven

Om veel leuke stukken in onze toekomstige krant te kunnen schrijven, moeten we natuurlijk eerst heel veel informatie over de Brede School te weten komen. Afgelopen maandag kregen we dan ook weer bezoek. Deze keer van Edwin van Strien. Hij kon ons van alles vertellen over de tekeningen van het gebouw. We kregen veel verschillende beelden te zien. Natuurlijk mogen we daar nog niet te veel van verklappen. Het was interessant om te horen hoeveel verschillende mensen er aan het gebouw meewerken.

De nieuwe school krijgt een rondvormig dak. Dat heeft verschillende redenen. Hier hebben we samen over nagedacht. We konden zelfs met een speciaal programma een stukje door de nieuwe school lopen.
Kinderen kwamen op goede ideeën. Er werd bijvoorbeeld gevraagd of er ook een kantine kwam waar je fruit kon halen bijvoorbeeld. Maar daar kon Edwin ons geen antwoord op geven.
Edwin vertelde dat de architect een ruimte heeft gemaakt waar geen dak zit. Deze ruimte heet een patio. Hier kan gewoon regen, wind, zon en sneeuw komen. Je kan er bijvoorbeeld een moestuintje maken.

Daarnaast hebben we het gehad over de materialen waar het gebouw uit bestaat. Waarom wordt er bijvoorbeeld voor hout gekozen in plaats van voor staal? Hier kregen we goede uitleg over.

Het allerleukste was natuurlijk het laatste, want toen kregen de kids nog een klein lesje perspectief tekenen. Hier willen we graag nog een keer op verder oefenen.

Geen opmerkingen: