donderdag 13 maart 2014

Op pad naar de Vroonlandseweg

De Bloesemkids hadden net genoten van een heerlijke voorjaarsvakantie en dit gevoel konden we nog een klein beetje vasthouden, want maandagmiddag gingen we op pad naar de Vroonlandseweg. En wat hadden we hierbij een heerlijk zonnetje!

Voordat we naar buiten gingen, kregen we nog uitleg van Adri de Kok. Hij had voor ons de plattegrond meegenomen waar we onder andere de plaats van de Brede school op konden zien. Na een hele duidelijke uitleg waarbij we zelf aantekeningen mochten maken op de plattegrond, gingen we op pad. Met z'n allen liepen we naar de Vroonlandseweg. We hadden de plattegrond en ons aantekeningenschriftje meegenomen. Natuurlijk konden de Ipads ook niet ontbreken. Ieder groepje kreeg een Ipad en zo konden de 6 Ipads steeds doorgewisseld worden.
Onderweg kwamen Nienke en Maaike nog op het idee om een leuk gedicht te schrijven over de Brede School. Misschien een leuk ideetje voor in de krant?

Op de plaats van bestemming was nu natuurlijk nog niet heel veel te zien. Door goed naar de plattegrond te kijken en naar de uitleg van Adri te luisteren konden we ons toch al wel een voorstelling maken. Het was leuk dat we allerlei vragen konden stellen. We begrijpen nu bijvoorbeeld een stuk beter waarom het allemaal best wel lang duurt voordat er eindelijk gebouwd kan worden.

Ieder groepje heeft prachtige foto's en/of filmpjes gemaakt. Deze zijn verwerkt met de App IstaCollage.


Geen opmerkingen: