vrijdag 28 november 2014

Camera....Actie!

Wauw, wat was dit een leuke les van het Kinderpersbureau Wemeldinge. Afgelopen dinsdag hebben we een echte sinterklaas lipdub opgenomen. Dit deden we niet alleen, er kwam een professionele cameraman om de clip te filmen. 
Voordat Rick, de cameraman, er was hadden we het heel druk. Bijna alle kinderen hadden sinterklaasspullen meegenomen om te gebruiken in de clip. Baretten vlogen over en weer, de stoomboot ging van hand tot hand en ondertussen stond op Youtube het nummer Zwarte Pieten Stijl op om het gevoel en het ritme van het nummer er goed in te krijgen.
Nadat er bepaald was welke tekst iedereen individueel kreeg en welke spullen hierbij nodig waren, was het tijd voor een paar oefenrondjes. Hoe laat je je attribuut zien en ken je de tekst van het stukje waarbij je in beeld komt? Tijdens een van de oefenrondjes kwam cameraman Rick binnen en het was meteen duidelijk dat deze lipdub professioneel opgenomen ging worden. 
Het oefenen was voorbij, nu was het tijd voor actie! Er werd bepaald waar we de clip zouden beginnen. Rick had meerdere rollen gekleurd tape bij zich om kruisjes op de grond te plakken, zodat iedereen goed wist waar hij moest staan. Nog even wennend aan het felle licht van de camera, begonnen we al snel met de echte opnames. Zodra Rick 'actie' geroepen had, startte de muziek en werden er steeds twee of drie kinderen tegelijk gefilmd voor de coupletten. De refreinen hebben we opgenomen toen alle coupletten klaar waren. Dit ook steeds met andere achtergronden en met andere attributen, zodat Rick genoeg beeldmateriaal zou hebben voor het uiteindelijke filmpje.
Komende les gaan we de resultaten bekijken van deze volle middag filmen bij het Kinderpersbureau. Als ik de cameraman mag geloven, mogen we erg trots zijn op het resultaat!


Geen opmerkingen: