donderdag 22 januari 2015

Een superhelden trailer maken

Deze week was het dan zo ver, we zijn gestart met het maken van ons eerste echte filmpje. En het wordt niet zomaar een filmpje, het wordt een trailer. Een trailer is een korte promotiefilm, dat kijkers over moet halen om de film in de bioscoop te gaan zien. Een promotiefilmpje moet natuurlijk spannend zijn, iets vertellen over de verhaallijnen en de hoofdpersonages, maar niet de kern van het verhaal prijsgeven. Best moeilijk dus.
Het thema van de trailer stond ook van te voren al vast. Het moet een superheldentrailer worden. De kinderen hebben allemaal een masker gehad, dat ze als ze dat wilden, zelf konden versieren. Er zijn 'pizzapersonages', 'cupcakepersonages, 'boeven' en nog veel meer superhelden ontstaan.
De opnames van de trailer zijn meteen dezelfde les al gestart. Beide groepjes merkten meteen dat het opnemen van een trailer nog niet makkelijk is. Want moet je langzaam door het beeld lopen, of juist heel snel? Is iedereen op het scherm wel te zien of lopen er juist personages door het beeld die helemaal niet bij de film horen?
Niet komende week, maar de week erna gaan we verder met de spannende superhelden trailers. De resultaten komen natuurlijk op deze blog, maar voor nu alvast een impressie van de filmwerkzaamheden.Geen opmerkingen: