donderdag 26 februari 2015

KinderKunstBureau?

Deze week zijn we gestart met de nieuwe lessen van het Kinderpersbureau in Wemeldinge. De komende weken gaan we in het kader van de jaarlijkse Week van de Amateurkunst (WAK) werken rondom kunst en natuur. Tijdens de WAK staat het thema 'de kleine artiest voor een groot publiek' centraal. Veel kunstenaars blijven onzichtbaar voor de grote massa, terwijl hun werken zeker wel de moeite waard zijn om door een groot publiek bekeken te worden. De Kinderpersbureau's in Kapelle en Wemeldinge laten zien dat ook zij reporters hebben die verborgen kunsttalenten bezitten. 
Deze week is het Kinderpersbureau in Wemeldinge het project begonnen met een kunstspeurtocht door Wemeldinge. Doel hiervan was dat de kinderen zich bewust werden van kunst in hun eigen omgeving. Kunst is niet altijd een schilderij in een museum of een beeld dat in huis staat. Kunst kan op onverwachte plekken tevoorschijn komen. Dit kan zijn in voortuinen, naast voordeuren, bij kerken of in de openbare ruimte zoals in parken of pleinen. En wat te denken van opkomende krokussen. Is dat eigenlijk kunst?
Met foto-opdrachten en spelletjes hebben we een route door Wemeldinge gelopen, die ons uiteindelijk weer naar de Hoeksteen leidde, de uitvalbasis van het Kinderpersbureau Wemeldinge. Tijdens de wandeling hebben de reporters in hun tassen ook al behoorlijk wat natuurlijk materiaal verzameld. Dit zullen ze zeker kunnen gebruiken bij een van de workshops die later in het programma gepland staat. 
Al met al was het een leuke opening van het nieuwe programma van het Kinderpersbureau, waar natuurlijk ook een foto bij hoort. De resultaten van de 'kunstzinnige-selfies' tijdens de kunstspeurtocht zijn te zien in onderstaande collage. 

Geen opmerkingen: