donderdag 21 mei 2015

Toujours Kapelle

Sinds 2013 wordt er in de gemeente Kapelle een Franse week georganiseerd rond de Franse herdenking. Tijdens deze herdenking wordt aandacht besteed aan alle gevallen Franse slachtoffers tijdens de Tweede Wereldoorlog in Nederland. Tijdens de week worden er activiteiten georganiseerd die verwijzen naar deze periode in de geschiedenis en wordt de verbondenheid met Frankrijk benadrukt.
Ook het Kinderpersbureau Wemeldinge besteed aandacht aan de Franse week. In het kader van deze week worden er door de verschillende groepjes minitijdschriften gemaakt over Frankrijk. Het minitijdschrift heet een Picozine en er kunnen maximaal 16 pagina's in het tijdschrift staan. Je kunt op de bladzijden zowel foto's als tekst plaatsen.
Om meer te weten te komen over Frankrijk konden de kinderen zelf speuren in een aantal informatieboeken. Daarnaast mochten de reporters ook zelf beelden bedenken die bij Frankrijk konden passen. Zo werden er heerlijke croissants en stokbroodjes gefotografeerd en gingen de groepjes creatief aan de slag met een aantal sporten die ze met Frankrijk associeerden. De Tour kwam voorbij, het Franse voetbalelftal, de Eiffeltoren, maar ook Mont St. Michel en D-Day.In de tweede les na de vakantie was er even tijd voor het bijwerken van de perskaarten van de reporters. Als we als reporters op pad gaan en we mensen interviewen, ergens foto's moeten maken of een evenement moeten filmen dan moeten we natuurlijk wel herkenbaar zijn als reporters van het Kinderpersbureau. Omdat we een aantal nieuwe reporters hebben, was het hoog tijd om de perskaarten bij te werken.
Komende les gaan we verder met onze Picozine. De foto's moeten worden geplaatst, de teksten moeten worden geschreven en natuurlijk moet het tijdschrift ook geprint worden!


Geen opmerkingen: