dinsdag 13 oktober 2015

Programmeren met Bomberbot

Vorige week was het de week van de opvoeding met als thema 'geef me de vijf'. Met dit thema kon je allerlei kanten op. Bij het Kinderpersbureau wilden we natuurlijk aansluiten bij de kant van mediawijsheid. Daarom zijn we gestart met iets heel gaafs. De Bloesemkids gaan leren programmeren met Bomberbot.
Leerlingen komen elke dag in aanraking met technologie. Ze snappen hoe ze een computer, een telefoon en de televisie moeten gebruiken. Maar snappen ze ook hoe de technologie werkt? Bomberbot kan daarbij helpen. Met Bomberbot leren de kinderen de basisprincipes van deze technologie├źn, zodat zij met deze opgedane kennis zelf kunnen programmeren wat ze maar willen.
Gisteren hebben we de eerste 'missie' uitgeprobeerd. Het duurde even voordat we konden beginnen, want op sommige schoolmates werkte het programma meteen en op de meeste schoolmates kregen we het programma niet geladen (over technologie gesproken!) Uiteindelijk hebben de meeste kinderen op de iPads gewerkt en dat ging gelukkig prima. Het was een hele leuke en leerzame uitdaging. Volgende week gaan we missie 2 proberen.

 
 

Geen opmerkingen: