maandag 28 november 2016

Kandidaten kinderburgemeesterschap op bezoek bij de Bloesemkids

Op maandag 29 november kwamen de kandidaten van het kinderburgemeesterschap op bezoek. Samen met de reporters kregen ze een presentatiecursus verzorgd door de bibliotheek Oosterschelde tijdens het kinderpersbureau de Bloesemkids. De reporters van het kinderpersbureau oefenden tijdens de speeches van de kandidaten hun fotografie-skills.

Evy-Janne Oele, Ezra Riedijk, Bregje de Wijs, Denise Boot en Izak op ’t Hof zijn de vijf kandidaten voor het kinderburgemeesterschap. Speelvoorzieningen, recyclen en verkeersveiligheid zijn populaire thema’s onder de kandidaten. Een goede voorbereiding en een goede presentatie is essentieel. Daarom waren de kandidaten  allemaal aanwezig bij de door de gemeente Kapelle aangeboden workshop.
In de workshop kregen de kandidaten niet alleen tips over de structuur van de speech, maar ook over presentatietechnieken. Tijdens de oefen persconferentie konden ze al het geleerde al een keer in de praktijk brengen. De reporters van de Bloesemkids gaven de kandidaten goede feed-back en schoten mooie plaatjes.
De foto’s werden samen bekeken, want als burgemeester wil je natuurlijk ook zien hoe je overkomt.
De kandidaten werden tenslotte geïnterviewd door een journaliste van de Bode.

Wat zijn de belangrijkste plannen van de kandidaten:
De elfjarige Evy-Janne wilt graag iets doen aan de verkeersveiligheid rondom de nieuwe school.
Ezra Riedijk van de Juliana van Stolbergschool vindt dat er meer prullenbakken in de gemeente moeten komen.
Bregje van OBS de Moolhoek vindt de verkeerssituatie rondom de nieuwe brede school zorgelijk en dit staat dan ook op haar agenda.
Denise van CBS de Linge wilt zich hard maken om het zwerfafval op te ruimen. Ook moet er minder gepest worden op scholen.
Izak houdt wel van een grapje, dat ziet hij als zijn sterkste punt. Hij wil graag een chillplek creëren in zijn woonplaats Wemeldinge.

Heel veel succes aan alle kandidaten en moge de beste kandidaat winnen!


Geen opmerkingen: