donderdag 17 januari 2013

Officiële opening Kinderpersbureau

Na lang wachten was het dan eindelijk zover.. de officiële opening van het Kinderpersbureau. De kinderen hadden er hard voor gewerkt, dus konden niet wachten om in het zonnetje gezet te worden. En dat gebeurde! Allereerst al ’s ochtends vroeg. Maandagmorgen om 7.45 werden Melina Sombroek en ik al gebeld door Omroep Zeeland. In deze radio uitzending werden allerlei vragen aan ons gesteld over de activiteiten die we doen binnen het Kinderpersbureau. Er werden best pittige vragen gesteld, maar Melina had het fantastisch gedaan!

Aan het begin van de middag was er al een team van een aantal mensen hard aan het werk om de bibliotheek, waar de opening plaats vond, mooi te versieren en de nodige spullen en hapjes en drankjes al klaar te zetten.
Vanaf half 4 stroomde de bibliotheek binnen met kinderen en volwassenen. Boven verwachting was er een hele grote groep geïnteresseerden. Erg leuk voor mij, maar natuurlijk vooral voor de kinderen. Iedereen kreeg een glas champagne en een gebakje. Helemaal in de feestelijke stijl voor de opening.


Emmy Bouwense, coördinator van Dagarrangementen Kapelle, heeft ons welkom geheten.  Wethouder L.F. Kosten heeft de middag officieel geopend door het filmpje te starten, waarin we konen zien wat we de afgelopen maanden allemaal gedaan hebben met de kids. Aan het einde van het filmpje werd de nieuwe naam voor het Kinderpersbureau bekend gemaakt: De Bloesemkids. Deze naam is verzonnen door meneer Eversdijk en kreeg hiervoor nog een leuke cadeaubon.

Daarna was het aan mij of onze eerste krant te overhandigen aan de Wethouder. Hij nam alle tijd om de krant te bekijken. Erg leuk, want de kinderen zijn er erg trots op.


Uiteindelijk was het tijd voor een hapje en een drankje. Deze werden geserveerd door allerlei basisschoolkinderen.
Het was een geweldige middag en ondanks de grote sneeuwvlokken buiten, zijn wij compleet in het zonnetje gezet!Geen opmerkingen: