dinsdag 12 februari 2013

Nog een weekje en dan krijgen we bezoek!

Volgende week is het zover, dan komt de dierenambulance bij ons op bezoek! Vorige week zijn de Bloesemkids als druk bezig geweest met de voorbereidingen:
Ook deze week hebben de kinderen hun interviews nog even goed doorgenomen om aanstaande maandag de juiste vragen te kunnen stellen.
Maar we begonnen de middag met een aantal beginspelletjes waarbij er goed samengewerkt moest worden. Allereerst kregen de kinderen de opdracht om in een rij te gaan staan op alfabetische volgorde met de eerste letter van hun voornaam. Binnen twee minuten stond er een keurige rij en het klopte helemaal. We hebben gelijk geoefend om onze namen goed in te spreken in het filmpje van de Ipad. We hebben deze filmpjes ook terug gekeken en toen konden we gelijk horen wie er goed te verstaan waren en welke kinderen er nog harder moesten praten.
Bij het tweede spel kregen de kinderen de opdracht om ook op alfabetische volgorde te gaan staan, alleen dan nu met de eerste letter van de achternaam. Er kwamen alleen nog wat moeilijkheidsgraadjes bij, want de kinderen mochten niet met elkaar praten (en veel kinderen weten elkaars achternaam niet) en ze moesten in een rij met hoepels blijven staan. Daar mochten ze niet naast stappen, dus als je van plaats moest verwisselen, moest je dit heel voorzichtig doen. Na een paar kleine wisselingen stond ook hier uiteindelijk een prachtige rij op alfabetische volgorde.
Ondertussen was Daniel met een paar kinderen en juf Annabelle op de gang bezig. Daniel had zijn microscoop meegenomen en een bijbehorende koffer met allerlei spulletjes. Ik vond het erg leuk dat hij zo enthousiast was over zijn microscoop dat het me leuk leek om hem aan de slag te laten gaan met een aantal kinderen. Nou, iedereen wilde wel mee met Daniel. Uiteindelijk heeft hij Nick, Luc en Isa gekozen.Na de spelletjes hebben de kinderen de interviews geoefend en nog een aantal goede vragen opgeschreven. We eindigden de middag weer met een lekkere traktatie, want juf Heidi is al weer 24 geworden! ;)
Groetjes!

Geen opmerkingen: