donderdag 7 februari 2013

Weer een gezellige middag met de Bloesemkids

Het was weer een gezellige middag met een grote groep bij het Kinderpersbureau. Eerst hebben we een nieuw meisje welkom geheten. Maaike uit groep 5 van ’t Honk. Het was erg gezellig dat ze er bij was.

Om de middag gezellig te starten, zijn we begonnen met 2 spelletjes in het speellokaal. Allereerst hebben we woorden beschreven. Ieder kind kreeg een briefje met een woord erop. Dit woord mochten ze niet zeggen, maar ze mochten er wel over vertellen. Aan de hand van de informatie die de kinderen over het woord gaven, konden de anderen raden wat het woord op het briefje was.
Daarna speelden we het tweede spel. De kinderen kregen een kaartje te zien. Hierop stond een beroep. Dit beroep moesten ze uitbeelden. De andere kinderen mochten dit beroep raden.
Als laatste beeldde juf Heidi ook een beroep uit: De dierenambulance.

Over twee weken komt er iemand van de dierenambulance bij ons op bezoek. Wij mogen dan een kijkje nemen, iemand komt van alles vertellen en wij mogen allerlei vragen stellen. Om ons hier goed op voor te bereiden hebben we alvast een kort filmpje gekeken over de dierenambulance. Hierna zijn we achter de computers gekropen en hebben de kinderen minimaal 5 en maximaal 10 interviewvragen opgesteld. Er kwamen hele goede vragen naar voren. Bijvoorbeeld: Waarom wilde u bij de dierenambulance?, Wat is het leukste aan uw werk?, Heeft u ook al eens iets heel ergs meegemaakt?, Wat doet u met een vis? Welke dieren krijgt u het meest?, en nog veel meer vragen.
Volgende week gaan we een lijst maken met al die goede vragen.
We hebben de middag afgesloten met een traktatie van Daan. Hij was 2 februari jarig. We hebben weer een heerlijk snoepje gehad.
Groetjes juf Heidi

Geen opmerkingen: