vrijdag 19 april 2013

Voorbereiding op de WAK-filmdag

Net als de vorige weken zijn de bloesemkids weer hard bezig geweest met de voorbereiding van het WAK-project. Deze week kregen de bloesemkids les van Ans. Ans is een toneeljuf en zij hielp ons met het voorbereiden van de filmopnames van volgende week.

Volgende week worden de bloesemkids natuurlijk gefilmd. Juf Ans liet ons zien hoe dat in zijn werking ging.

We hebben de bloesemkids eerst even individueel hun stukje laten oefenen voordat we aan het 'echte werk' begonnen.

Juf Ans had van te voren allemaal hoeden meegenomen in de stijl van de jaren vijftig. De kinderen mochten allemaal een hoed pakken die ze het beste bij zichzelf vonden passen. Nadat alle kinderen een hoed hadden uitgekozen gingen de bloesemkids, helemaal verkleed en wel, zitten op de banken.


Juf Ans vertelde de kinderen wat erg belangrijk is als je gefilmd zou worden. Zo moesten de bloesemkids leren om goed in de camera te kijken en niet op hun blaadje. Dit was natuurlijk nog maar een oefening dus hoefden ze het nog niet helemaal uit hun hoofd te doen. De kinderen die niet gefilmd werden moesten heel stil zijn, want elk geluidje kan je natuurlijk horen op de film. De bloesemkids leerden ook om iets harder te praten (wat de meeste eigenlijk al heel goed konden haha).


De les van juf Ans was heel nuttig en hadden we zeker nodig. Nu zijn we net iets meer voorbereid op volgende week. Want nog maar drie nachtjes slapen en de kinderen van het kinderpersbureau worden steeds beroemder in Kapelle!

Geen opmerkingen: