donderdag 16 mei 2013

De Franse Week

Na allemaal een heerlijke vakantie te hebben gehad van twee weken is de werkweek weer begonnen.
Kapelle staat deze week in het licht van de Franse dagen en ook de bloesemkids kregen hiermee te maken.

We zijn de maandag gestart door middel van leuke activiteiten die aansloten op de Franse week.
We deelden de groep in drieen en lieten ze naar de aula gaan. De activiteit waarmee we begonnen was een Franse quiz. De drie groepjes konden kiezen uit : A, B of C, die op de tafels lagen. Als ze zeker waren van hun antwoord mochten ze daar naartoe rennen.
De quiz begon met erg makkelijke vragen zoals wat de hoofdstad van Frankrijk was, maar eindigde in steeds moeilijkere vragen. Toch wisten de meeste kinderen toch behoorlijk wat af van Frankrijk.

Bij de tweede activiteit viel er iets te winnen, namelijk een super lekker vers STOKBROOD. Uiteraard weer in het teken van de Franse dagen. De bloesemkids moesten in een kring staan en het stokbrood moest op ( Franse ) muziek doorgegeven worden van het ene kind aan het andere. Als juf Annabelle de muziek stopte en degene die op dat moment het stokbrood nog in zijn handen had, moest je de kring verlaten. Degene die als laatste over was had het stokbrood gewonnen.


Nadat we uitgespeeld waren, zijn we terug gegaan naar het klaslokaal. Hier kregen de bloesemkids de keus of ze wilde bloggen over de meivakantie of dat ze mee wilden naar de bibliotheek waar ze nog een Franse quiz te wachten stond.
De ene helft wilde bloggen en de andere helft wilde naar de bibliotheek. Zo bleef juf Annabelle bij het bloggen en ging juf Heidi mee naar de bibliotheek.
Daarnaast nog een leuk nieuwtje; juf Heidi en Annabelle zijn vandaag druk bezig geweest, in samenwerking met Rick Hamelink, met het monteren van de film voor de week van de amateurkunst (WAK). We zijn al zo opgeschoten dat de premiere al eerder is dan we hadden verwacht. De film zal gepresenteerd worden in de week van de amateurkunst. Dit zal eind mei plaats vinden.


Geen opmerkingen: