dinsdag 28 mei 2013

Hap slik weg

Vandaag hebben we ons voorbereid op het bezoek van aanstaande maandag. We gaan met z'n allen naar het fruitteeltmuseum. Sommige kinderen zijn er al geweest. Juf Annabelle en ik nog niet, dus wij vinden het zelf ook heel erg leuk. Om de middag bij het Kinderpersbureau te beginnen zijn we gestart met een aantal spelletjes over fruit. Als warmdraaiertje kregen de kinderen omschrijvingen. Zodra ze wisten over wat voor fruit of groente het raadsel ging, dan mochten ze het zeggen. De winnaar van de laatste bonusvraag kon natuurlijk iets lekkers verdienen. Jawel..een sinaasappel! En Nick was vandaag de gelukkige winnaar van de groep.

Daarna speelden we een spel waarbij je goed moest tellen en iemand anders in de lach kon laten schieten. Het was even lastig om erin te komen, maar daarna werd er veel gelachen.

Na de spelletjes was het tijd om achter de computers te duiken. Eerst bekeken we de site van het fruitteeltmuseum. Via deze site kon je ook spelletjes spelen. Dat viel erg in de smaak. Er zitten een aantal hele fanatieke kinderen bij het Kinderpersbureau die erg graag bloggen. Zij mochten dan natuurlijk ook hun verhalen, fantasieen en interesses met ons delen via de blog. Er werd weer over van alles en nog wat geblogd. Het fruitteeltmuseum, panters, de Franse herdenking, games en nog veel meer. Dit is allemaal te lezen op onze blog.


De fanatieke bloggers wilden nog even een poosje doorgaan. Daarom ben ik met de andere helft van de groep op wormentocht gegaan. De beestjes die ook wel graag een stukje fruit lusten. We hadden glazen potten en twee schoppen. Op het schoolplein zochten we een geschikt plekje om op zoek te gaan naar de wormen. We vonden er behoorlijk wat! Ze waren wel klein en dun, maar dat mocht de pret niet drukken. Ook in deze groep zaten een aantal echte natuurliefhebbers! Het was leuk om de kinderen zo aan de slag te zien.Als eindspel mochten de kinderen een lekker appeltje happen in een bak met water. Het was immers heerlijk weer, dus een goeie reden om je hoofd eens lekker in een bak met water te stoppen. De appels waren van goed formaat, dus er kon goed gehapt worden. Daarna hebben we de appeltjes lekker opgegeten.

Geen opmerkingen: