maandag 19 augustus 2013

Een nieuwe start met (bijna) dezelfde groep


De Bloesemkids zijn weer met veel zin gestart aan een nieuw jaar. Vorig jaar zijn we voor het eerst begonnen met het Kinderpersbureau. Een jaar waarin we veel geprobeerd hebben en leuke dingen hebben meegemaakt. Omdat we nog zoveel meer wilden doen en omdat het een ontzettend leuke groep is, gaan we ook dit jaar weer met dezelfde Bloesemkids verder. Een paar kinderen zijn gestopt, omdat ze naar de middelbare school gingen en een paar kinderen hadden andere plannen voor de maandagmiddag. Hiervoor zijn weer wel twee hele gezellige meiden in de plaats gekomen: Anne en Manon van de Hoeksteen in Wemeldinge. We hebben nu een groep met 17 enorm leuke en leergierige kinderen.
Omdat veel kinderen elkaar in de vakantie niet hebben gezien en omdat de kinderen van verschillende basisscholen komen, leek het me een goed idee om weer even kennis te maken met elkaar. Natuurlijk wel op een leuke manier, dus ik had een grote bak met chocoladepinda’s meegenomen. De kinderen mochten maximaal 10 pinda’s pakken, maar voor iedere pinda moesten ze iets doen en ze wisten nog wat. Dit vonden de kinderen al erg leuk om te doen. De meesten konden het niet laten om er 10 te pakken. Toen iedereen wat gepakt had, kregen ze de opdracht te horen. Voor iedere pinda die ze gepakt hadden, moesten ze iets over zichzelf vertellen. Lukte het je niet om bij iedere pinda iets te vertellen, dan moest je die terugdoen in de bak. Nienke kwam met de vraag of je er ook nog bij mocht pakken als je er eerst maar bijvoorbeeld 7 gepakt had en je daarna nog 3 dingen over jezelf kon vertellen. Dat vond ik een goed idee.


     
Er werden hele leuke dingen verteld. Over hobby’s, broertjes/zusjes, talenten, de school, verjaardagen, enzovoorts. Na afloop hadden we nog wat chocoladepinda’s over dus stelde ik vragen aan de kinderen over de verhalen die verteld waren. Als iemand de vraag goed kon beantwoorden mocht hij/zij er nog een pinda bij pakken. Er was heel erg goed geluisterd! Nick en Sanne mochten helaas geen chocoladepinda’s dus die hebben tijdens dit spel foto’s gemaakt. Ook een belangrijke taak voor deze Bloesemkids.
Om elkaars naam goed te kunnen onthouden hebben we nog een ander spelletje gespeeld, namelijk krantenmeppertje. Er werd een naam genoemd door iemand in de kring. Degene met de krant moest het kind proberen te ‘meppen’. Als diegene die gemept zou worden snel een andere naam riep, dan moest de krantenmepper snel naar dat kind lopen. Er werd geweldig genoten en veel gelachen. 
 Ik had nog veel meer plannen voor de middag, maar de tijd vloog voorbij. Ik had aan ieder kind gevraagd om een vakantiefoto mee te nemen. Dit schuiven we door naar komende maandag. Dan gaan we aan de slag met de vakantiefoto’s. Ik heb er nu al zin in, want ik heb hele leuke en bijzondere foto’s gezien. (Toch Matthijs? ;))
Tot maandag!
Groetjes juf Heidi

Geen opmerkingen: