donderdag 29 augustus 2013

Nog even terug naar het vakantiegevoel

Vandaag stond het Kinderpersbureau nog even in het teken van alle heerlijke zomervakanties die de kinderen hebben meegemaakt. 

Daarnaast was er nog iets heel leuks, want we kregen bezoek! Juf Saskia kwam langs om ons te filmen en heeft uiteindelijk een heel leuk filmpje over het kinderpersbureau gemaakt. En ze heeft een gastblog geschreven op onze blog van de bloesemkids :D 


We begonnen met een spel. Kinderen kregen de opdracht om een vakantieactiviteit uit te beelden, zoals een kampvuur maken, kameel rijden, vliegeren, enzovoort. Zo kwamen we alvast lekker in de vakantiestemming. 

Daarna was het tijd voor het presenteren van de vakantiefoto. Ieder kind had een foto meegenomen en mocht hierbij vertellen over de vakantie. Daarna werden er nog goede vragen gesteld over de foto, zodat degene die aan het presenteren was nog meer over de foto kon vertellen. De vertelde informatie konden de kinderen hierna omzetten in hun eigen blog. 
Een goede en leuke blog schrijven is best lastig, daarom heb een papier gemaakt met blogtips. Zo hebben de kinderen een houvast om hun eigen blog te schrijven. 

Het liefst zou ik al heel veel leuke verhalen en grapjes willen vertellen die ik heb gehoord, maar de blogs van de kinderen zijn nog niet af, dus komende maandag laat ik jullie verrassen. Dan gaan we even flink aan de bak om leuke blogs over de vakantie te plaatsen. 

Tot maandag! Groetjes juf Heidi 

Oja...en mijn vakantiefoto krijgen jullie alvast... ;) 

Geen opmerkingen: