woensdag 23 oktober 2013

Je eigen Picozine

Voor de herfstvakantie waren we natuurlijk geƫindigd met het maken van de Lipdub. Al snel daarna stond de lipdub op internet en konden jullie hem bekijken. Ook deze les hebben we nog even de lipdub met z'n allen bekeken. Ik vind het goed om de kinderen terug te laten kijken op wat ze gemaakt hebben. Ze kregen ook de mogelijkheid om te reageren. Wat vonden ze goed? Wat kon er beter? Wat vond je van jezelf? Hoe heb je het hele opnemen van de lipdub ervaren?
Kinderen kwamen met hele goede antwoorden. Ze konden goed reflecteren op wat ze goed vonden gaan en wat er een eventuele volgende keer beter zou kunnen. Het belangrijkste was dat iedereen er veel plezier aan heeft beleefd.
Maar na een weekje vrij is het leuk om weer met iets nieuws te starten. Natuurlijk speelden we weer een beginspel. Ieder kind kreeg een kaartje. Op dit kaartje stond een dier. Maar er waren twee dezelfde kaartjes van ieder dier. Nadat de kinderen hun eigen kaartje bekeken hadden, zochten ze een plekje in de zaal. Daarna deden ze hun ogen dicht en gingen voorzichtig rondlopen. Tijdens het rondlopen maakten ze het dierengeluid dat op hun kaartje stond. Ze moesten proberen elkaar te vinden. Dit deden we daarna nog een keer, maar dan werden de kaartjes weer gemixt. Dat maakte het nog wat moeilijker. Als afsluiting mocht iedereen een eigen dierengeluid verzinnen. Waren er meerdere dieren hetzelfde?


Dit zelf was een opstapje naar de volgende opdracht. De kinderen gaan de komende weken aan de slag met het maken van een Picozine. Een Picozine is een mimitijdschriftje dat je kan maken op internet. Als je Picozine af is, kan je hem omzetten in een PDF bestand en uitprinten. Op een speciale manier vouw je het blad dan tot een minitijdschriftje: je Picozine. Het leuke is, dat de kinderen helemaal zelf mogen kiezen waar het over gaat. Iedereen ging fanatiek aan de slag met het onderwerp dat zij interessant vonden. Sommige kinderen wilden thuis ook wel een Picozine aanmaken. Dat kan natuurlijk! Op www.picozone.nlWe hebben nu nog maar een kleine start gemaakt, maar de komende weken gaan we er nog verder mee. Eva kwam met het leuke idee om aan een winkel te vragen of hun gemaakte tijdschriften daar mochten liggen. Wat een superidee! Dat gaan we natuurlijk aan de Lectori vragen :)

Geen opmerkingen: