woensdag 11 december 2013

It’s Christmas Time!..

..0ok een beetje op het kinderpersbureau. We begonnen met een geweldig snoepjespikspel waarbij we marshmallows mochten pikken. Degene die in het midden zat met zijn/haar ogen dicht die moest goed luisteren waar het geluid vandaan kwam. Was het goed geraden? Dan kreeg jij de marshmallow om op te peuzelen!

Na het spel verdeelden we de groep in tweeën. De ene helft ging eerst een half uur met meester Mark mee om verder aan de website te maken. De andere groep bleef bij mij en ging aan de slag met iMotion. Dit is een App waarbij je op een simpele en grappige manier een filmpje kan maken. En natuurlijk hadden de filmpjes van deze week een kerstachtig tintje.
We verzamelden spulletjes die we konden gebruiken, luisterden naar de uitleg over iMotion en gingen aan de slag. Het was best nog een moeilijke opdracht, omdat je de iPad zo stil mogelijk moest houden en je goed moest letten op je achtergrond. Er werd goed samengewerkt en de tijd vloog veel te snel voorbij. Dat de kinderen het een leuke opdracht vonden was wel duidelijk, want aan het einde van de les kreeg ik de vraag: “Gaan we dit nog eens vaker doen in het nieuwe jaar juf?”

Ik kan het dan ook niet laten om een aantal geweldige foto's aan jullie te laten zien:


Geen opmerkingen: