woensdag 4 december 2013

Je eigen website

Vanwege de Sinterklaaskriebels bij de kinderen en natuurlijk ook bij mezelf, kon ik het niet laten om ook even aandacht te besteden aan dit gezellige feest. We startten de middagen met een Sinterklaasspel. Er waren drie categorieën; open vragen, stellingen en Pictionary. De groep werd in tweeën verdeeld en iedere kreeg een groep een opdracht uit een bepaalde categorie. Hiermee konden ze pepernoten verdienen. Wat een fanatisme! Het ging er soms zo fel aan toe, dan we even het spel stil moesten leggen en dat ik een manier moest verzinnen om het in goede banen te leiden. Iedereen wilde graag het antwoord geven, iedereen wilde tekenen bij Pictionary en ze vonden het erg moeilijk om hier in samen te werken. Met een kleine aanpassing aan het spel en door het iets in te korten werd er toch nog erg gezellig gespeeld en heeft iedereen lekker kunnen snoepen van de verdiende pepernoten.
Na het spel gaf ik mijn stokje weer over aan meester Mark. Vanwege een overbezette server bij Weebly.com, had Mark voor een leuk alternatief gezorgd. Mark heeft een eigen site en vanuit zijn site konden de kinderen dan ook een pagina maken waar ze iets konden plaatsen. De Bloesemkids zijn erg gedreven dus wilden ook graag kleuren veranderen, plaatjes toevoegen enzovoorts. Dit bleek wat moeilijker te gaan op de pagina en omdat het ook in het Engels stond, was dit best lastig. Het leuke was dat Eva met een superleuk alternatief kwam. Zij had al eens een site gemaakt op Jimdo.nl. Ze liet ons haar eigen site zien en vertelde dat het niet zo moeilijk was om te maken. Ik vond dit erg leuk en daarom zijn we ook met dit alternatief verder gegaan. Het werkte inderdaad prettig en de server liep niet vast (ook heel erg fijn om mee te maken). Sommige kinderen hadden al een start gemaakt met Weebly.com en wilden hier graag verder mee gaan. Erg begrijpelijk, maar nog steeds had de computer het hier zwaar mee.
Iedereen heeft lekker kunnen werken. Volgende week werken we nog één week aan de site. In het nieuwe jaar gaan we dan weer verder met iets anders leuks.
Ik vond het grappig om te zien dat ook de volwassenen weer zoveel leuke dingen kunnen oppakken van de kinderen. Super toch?

Geen opmerkingen: