donderdag 28 november 2013

Wat hebben de bloesemkids het toch leuk met elkaar

Wat veel plezier hadden de bloesemkids tijdens het beginspel van deze week. We speelden levend memory. De kinderen moesten tweetallen maken en samen spraken ze een gebaar af. Er gingen ook twee kinderen naar de gang. Zij mochten laten terugkomen om twee dezelfde gebaren bij elkaar te zoeken. Uiteindelijk keken we wie de meeste kinderen naast zich had staan. De eerste keer dat we het spel speelden zochten de veilige/bekende tweetallen elkaar snel op. Al snel kwamen we erachter dat dit juist niet handig was, want degenen die op de gang stonden wisten ook wel welke kinderen er graag met z’n twee├źn wilden. Dan hadden ze het zo geraden. Dus we kwamen met de oplossing om juist met iemand samen te gaan waarmee je bijna nooit iets samen doet. Dit was enorm leuk! En vooral heel gezellig, want hoe vaker we het spel speelden hoe meer originele gebaren er verzonnen werden.

Daarna was het tijd voor de uitleg van Meester Mark. Vorige week kregen we al uitleg over de site Weebly.com. Deze week gingen we hier dieper op in. We kregen uitleg over het maken van een hoofdpagina, een titelblad en we kregen te horen waar we de rest van de les mee aan de slag mochten gaan. De bloesemkids hadden er veel zin in.
Toen steeds meer kinderen zich inlogden op de site, kreeg de server van Weebly het er erg moeilijk mee. Computers gingen vastlopen of het duurde heel lang voordat je weer met iets verder kon. Dit schoot niet op. Daarom mochten de kids het laatste kwartier zelf achter de computer. Er werd heel gezellig gecomputerd. Het was ondanks een omschakeling in het programma een erg leuke middag.

Geen opmerkingen: