woensdag 20 november 2013

Interviews houden met de (kinder)burgmeester(s) en websites maken

Aan het einde van vorige week gebeurde er iets speciaals. Ik kreeg een mail met de vraag of er kinderen van het kinderpersbureau waren die vrijdagmiddag langs het gemeentehuis wilden komen om een gesprek te filmen tussen de burgemeester en de kinderburgemeester van dit jaar en de afgelopen twee jaar.
Ik vroeg me even af of dit wel zou gaan lukken zo laat op de vrijdagmiddag, maar het was zeker het proberen waard. Ik vond het dan ook erg leuk dat tussen 1 en 2 uur 's middags een aantal keer mijn telefoon ging met het bericht dat er een aantal kinderen graag wilden komen naar het gemeentehuis. Uiteindelijk zaten we daar met Nick, Maaike, Nienke en Anne (en Anne had ook nog een vriendje meegenomen, omdat ze het best spannend vond). Helemaal prima.

We zaten aan een gropte tafel en kregen al snel een heerlijk drankje en een bolus. 'Het is gewoon een feestje!', zei Bloesemkid Maaike. En dat was het zeker! De Bloesemkids hadden van tevoren nog allemaal vragen bedacht die ze graag wilden stellen en daar was genoeg tijd voor. Iedereen mocht zijn of haar vraag stellen en op iedere  vraag werd er zo duidelijk mogelijk antwoord gegeven. De kinderen waren erg onder de indruk van de verhalen van de kinderburgemeesters en Nick vond de ketting van de burgemeester echt gaaf om te zien. Hij stond er dan ook recht met zijn Ipad voor, dus ik vertelde Nick dat het wel zo netjes was om aan de burgemeester te vertellen dat wat hij nu aan het doen was. Inderdaad, een foto maken van de ketting. Daarop reageerde de burgemeester geweldig, door uitgebreide uitleg te geven over de ketting. Er werd met veel aandacht naar geluisterd. 

Na een klein uurtje werden de kinderen weer opgehaald en ze hadden allemaal een grote smile op hun gezicht! 

 


Afgelopen maandag heb ik samen met de kinderen die vrijdagmiddag aanwezig waren blogs geschreven. De kinderen hadden veel filmpjes en foto's gemaakt, dus we moesten eerst de beste foto's en filmpjes selecteren. Dat was best wel lastig, maar het is ons gelukt. Uiteindelijk hebben de blog geschreven en sommigen hadden al tijd om de foto's in een collage te zetten.

De andere groep ging met meester Mark aan de slag. Zij speelden het beginspel ' Ruggenspraak', waarbij de kinderen goed moesten concentreren op de tekening die op hun rug werd getekend. Daarna gingen ze met Mark mee naar een lokaal waar een digibord aanwezig was, want ze kregen uitleg over het maken van een website met Weebly.com. Komende week gaan we daar weer mee verder.


Geen opmerkingen: