dinsdag 18 september 2012

Knappe koppen bij het Kinderpersbureau

Het is al weer de derde week dat ik met een fantastische groep kinderen gestart ben met het Kinderpersbureau. De kinderen komen steeds meer met eigen ideeën en creatieve dingen. Vorige week zijn we begonnen met het maken van een portret van onszelf. We hebben goed gekeken naar onze kenmerken: ‘Waar kan iemand anders mij snel aan herkennen?’. Dit hebben we geprobeerd in ons portret te verwerken. Deze week hebben we de portretten verder afgemaakt en versierd. Het leuke was, dat de kinderen de namen moesten raden aan de hand van het gemaakte portret. Dit hadden we vorige week al eens geoefend en toen ging het als hartstikke goed. Ook deze week wisten de kinderen nog heel goed van wie welk portret was. Zo leren we steeds beter alle namen kennen.
Het grootste deel van de dag stond in het teken van bloggen. Dit vinden de kinderen geweldig om te doen. Vorige week hadden we een kleine start gemaakt met bloggen. Ik heb uitgelegd wat bloggen is en wat je er zoal mee kan. De kinderen vonden maar dat ik te lang aan het woord was, want ze wilden het gewoon zo snel mogelijk uitproberen. Je mocht zelf kiezen waar je over wilde bloggen. Vorige week was dat nog best even lastig voor sommigen, maar deze week kwamen er ideeën in overvloed. Sommige kinderen hadden zelfs al in hun vrije tijd een blog bedacht en die gingen ze nu uitwerken. Tussendoor waren Daniel en Isa foto’s aan het maken van de hardwerkende kids. Daniel had zelfs zijn eigen supermooie digitale camera meegenomen. Helaas waren de batterijen al snel leeg, maar dat geeft niks, want we hadden nog een andere camera op reserve. Er werd fanatiek geblogd en er zijn zelfs al een paar blogs klaar! Deze blogs mochten de kinderen dan publiceren op de site van Dagarrangementen Kapelle.

Een groepje meiden dat al klaar was met bloggen, wilden wel eens oefenen met interviewen en het filmen met de Ipad. Ze hadden de grootste lol en ze waren heel erg kritisch. Sommige filmpjes werden dan ook tot 4 keer toe opnieuw opgenomen. Best spannend als je weet dat er ineens een camera voor je neus staat! Dat voelt dan toch even anders. Maar het resultaat mag er zijn!    


De laatste 5 minuutjes hebben we nog een namenspel gespeeld. Er was één bal in het spel en deze moesten de kinderen naar elkaar overgooien. Voordat je de bal naar iemand gooide, moest je wel de naam van diegene zeggen. Ik vind het belangrijk dat de kinderen elkaar leren kennen. We hebben een gezellige groep en iedereen gaat leuk met elkaar om. Ik ben enorm trots op alle knappe koppen van het Kinderpersbureau! 

1 opmerking:

Hanneke zei

Leuk! En dat met die bal overgooien heb je zeker van DE klassieker 'the sound of music' ;-) ?