woensdag 26 september 2012

Op stap naar de bieb met het kinderpersbureau

Afgelopen maandag zijn we met de kinderen van het kinderpersbureau naar de bibliotheek in Kapelle geweest. We mochten de bibliotheek versieren rondom het thema ´hallo wereld´. De groep was in 4 groepjes van 5 kinderen verdeeld en ieder groepje kreeg een eigen opdracht. Zo mocht één groepje twee tafels inrichten met boeken voor de Kinderboekenweek, een ander groepje mocht overal posters ophangen, het derde groepje maakte zelf een Kinderboekenalfabet en het vierde groepje hielp mee om tasjes te vullen die de kinderen in de Kinderboekenweek mogen lenen in de bieb.

Van tevoren hadden we samen afspraken gemaakt over hoe we het gingen aanpakken en hoe we ons erbij zouden moeten gedragen. Met 20 kinderen de bieb induiken en ze een redelijke verantwoordelijkheid geven, was best een pittige opdracht. Het was dan af en toe ook best even lastig om niet hard naar elkaar te mogen roepen of om de spullen netjes bij elkaar te houden. De bieb was namelijk gewoon open voor klanten, dus dat zorgde ervoor dat we extra goed op onszelf moesten letten.

Er werd goed samengewerkt. De taken werden verdeeld en er werd hard gewerkt. De tijd vloog voorbij. Als iemand al klaar was met zijn taak of hij/zij had even niks te doen, dan werd er gezocht naar een ander karweitje. Tijdens deze middag kregen een paar meiden het idee om klanten uit de bibliotheek te vragen naar de Kinderboekenweek van dit jaar. Dit hebben ze zelf gefilmd.Aan het einde van de middag zijn we weer teruggelopen naar 't Honk. Hier hebben we nog nagepraat over de middag. De kinderen konden heel goed de verbeterpunten en de pluspunten van die dag opnoemen. Ondanks wat onrust in mezelf, hebben de kinderen weer een gezellige middag gehad!

Geen opmerkingen: