dinsdag 18 december 2012

Een bijzonder bezoek aan het Gemeentehuis van Kapelle

De laatste les van het jaar wilden we graag afsluiten met iets leuks. Dat is gelukt! Deze les hadden we de tweede en laatste les van Karin den Boer rondom fotografie. Hiervoor hadden we contact opgenomen met de gemeente Kapelle en gevraagd of we in het gemeentehuis foto’s mochten maken. Dit mocht. Dus ons laatste uitstapje van het jaar ging naar het gemeentehuis van Kapelle. Daar werden we ontvangen door Jan……Hij gaf ons een rondleiding door het gemeentehuis. In iedere ruimte kregen we de gelegenheid om foto’s te maken. Ook legde Jan ons van alles uit over wat er te zien was en mochten we hem vragen stellen. We weten nu bijvoorbeeld dat de grote gouden plaat die boven de trap aan het plafond hangt ‘energie’ betekent en dat alle ambtenaren hier ’s ochtends onder gaan staan om met volle energie aan het werk te gaan ;)

Ook mochten we een kijkje nemen in de raadszaal. We hebben de mooie glas in lood ramen gefotografeerd, de stoel van de Burgemeester bekeken en we mochten zelfs door de microfoontjes praten. Dat was leuk!! We hebben nog veel meer in de raadszaal op de foto gezet.


Daarna zijn we met z’n allen in de lift gegaan en hebben we de kantine gezien. Deze was net vernieuwd en zag er erg mooi uit. Ook hier konden we in de ruimte weer mooie vormen en lijnen ontdekken om op de foto te zetten.

Als laatste mochten we nog naar het archief. Hier hadden ze zelfs documenten uit het jaar 1850! We hebben hele mooie dikke boeken zien liggen. En we weten nu ook wat er allemaal in het archief bewaard wordt.

Toen ik tegen de kinderen zei dat we nu wel alles gezien hadden, kreeg ik als antwoord van een kind ‘Nou niet alles hoor juf, want ik denk dat we de kluis niet mogen zien!’ Heerlijk die kinderen!
We mochten nog een heerlijk sappig appeltje meenemen voor de terugweg naar school. Hier hebben we nog even kort over het bezoek aan het gemeentehuis nagepraat en hebben we nog de foto’s van vorige week bekeken. Het was een topmiddag!

Geen opmerkingen: