woensdag 5 december 2012

Vormen en lijnen in de school

Vanwege het noodweer afgelopen maandag (regen, regen en nog eens regen) waren we genoodzaakt om de foto-opdracht van deze week binnen in de school uit te voeren. Dit zorgde voor een enorme uitdaging, want de foto’s over vormen en lijnen die ik op de PowerPoint had laten zien, waren allemaal buiten gemaakt. De kinderen werden dus aangesproken op hun eigen denkvermogen. En dit kon ik ook zeker wel aan hen overlaten. De kinderen kregen de opdracht om gericht te kijken naar vormen en lijnen binnen de school. We hadden het daarvoor al gehad over hoe je je camera hier goed bij zou kunnen inzetten en hoe je kan ‘spelen’  met het eindresultaat. Er werd in tweetallen gewerkt. Ik kan goed merken dat de kinderen zelf al een voorkeur hebben en dat iedereen wel zo zijn werkmaatje heeft gevonden. Leuk!
Een paar andere kinderen bleven bij juf Annabelle in het computerlokaal. Zij hadden een week of twee gemist en daardoor liepen zij wat achter met de informatie voor de krant van de opening. Ook deze kinderen hebben keihard gewerkt om dit helemaal bij te werken en een leuke bijdrage te leveren aan de krant van het Kinderpersbureau.
Als afsluiting wilden we graag nog even zelf een paar minuutjes achter de computer, maar toen we op de klok keken was het al weer 5 uur! Dat is een goed teken. Het was weer een gezellige middag…en natuurlijk krijgen jullie alvast weer een paar mooie resultaten te zien!
Geen opmerkingen: