woensdag 15 januari 2014

Een mooie uitdagende opdracht voor de Bloesemkids

Afgelopen maandag kwam wethouder Leo Kosten op bezoek bij het kinderpersbureau. Hij kwam de kinderen wat vertellen en hij had een belangrijke vraag voor ze. De bloesemkids zorgden voor een mooie stoel en een lekker bakje koffie met een koekje en zo konden we de wethouder ontvangen.
De wethouder vertelde ons over de Brede School. Hij vroeg aan de kinderen of ze wisten wat een brede school precies is en welke partners er allemaal in de brede school komen. Het was een leuk gesprek met veel interactie. De kinderen mochten ook allerlei vragen stellen en er werden hele goeie bedacht. Zoals:
- Zijn ze nu al aan het bouwen? (Hierop antwoordde de wethouder dat ze nog niet aan de bouw zelf bezig zijn, maar dat ze eerst de grond gaan onderzoeken. Hij vertelde over een archeoloog die een mooie vondst had gedaan en dat er mensen gingen kijken hoe ze het beste met energie om konden gaan.)
- Wat gebeurt er met de Moolhoek en het Honk?
- Wanneer is de school af?
- Weten jullie al een naam voor de school?
- Waarom komt de middelbare school er niet bij?

Over alle vragen werd uitgebreid gepraat. Uiteindelijk kwam natuurlijk de vraag: "Wat wilt u dan graag dat wij gaan doen?"

De wethouder vroeg ons of het kinderpersbureau wilde helpen met schrijven. Schrijven? Dat doen we al zo vaak! Ja, maar deze keer worden jullie betrokken bij het hele proces rondom de bouw van de nieuwe brede school in Kapelle. Dat vonden de kinderen wel een mooie uitdagende opdracht voor de Bloesemkids!


Geen opmerkingen: