dinsdag 13 mei 2014

Een drukte van jewelste!

Het is altijd weer even wennen na zo'n vakantie om weer in een bepaald ritme te komen. Dat hebben we afgelopen maandagmiddag ook echt opgemerkt. Iedereen was erg uitgelaten, zat vol met verhalen, waren enorm melig en tot hard werken kwam het bijna niet. Maar hier maken we natuurlijk ook gewoon tijd voor! Aan het begin van de middag werden er nog een paar Bloesemkids gefilmd, vanwege opnames voor een filmpje van Dagarrangementen. Hierin willen we de veelzijdigheid van Dagarrangementen laten zien, waarbij er zoveel leuke activiteiten voor kinderen zijn. En het kinderpersbureau is daar natuurlijk een onderdeel van. Ik ben al benieuwd naar de uiteindelijke beelden. Daarna hebben we lekker gegeten en gedronken en zijn we met zijn allen gezellig de gymzaal in gekropen om rustig bij te kletsen.
Hierna was het tijd voor een drama-activiteit. Ik had een bewegingsverhaal geschreven en las dit aan de kinderen voor. Het was de bedoeling dat de kinderen zonder geluid het verhaal zouden uitbeelden. Dit was soms lastig, omdat je er niks bij mocht zeggen, maar er werd goed meegedaan. Omdat dit zo in de smaak viel mochten de kinderen kiezen uit twee opdrachten. Er mocht geblogd worden over de meivakantie of ze mochten zelf aan de slag met een bewegingsverhaal. Matthijs wilde graag bloggen over zijn fantastische reis naar Disneyland en omdat hij vooral wilde vertellen over de stuntshow wilde Nick hem daar graag bij helpen. De anderen waren enorm enthousiast over het bewegingsverhaal en lieten hun fantasie de vrije loop met hun eigen verhaal.
Als afsluitingsspelletje wilden de kids graag nog even naar buiten, maar het was al weer tijd om naar huis te gaan. Volgende keer weer meer!


Geen opmerkingen: