dinsdag 27 mei 2014

Reclame

De komende 3 lessen staan in het thema van 'reclame'. Deze lessen worden grotendeels gegeven door juf Joyce. Jullie kennen haar misschien al wel door de leuke cursus Prezi-teren die ze op 't Honk geeft. Ook in de les van vandaag werd een mooie Prezi gebruikt. Hiermee kregen de Bloesemkids uitleg over de verleiding van reclame. Ze dachten na over de vraag wanneer zij verleid werden door reclame. Bijvoorbeeld wanneer ze speelgoed zagen in het Intertoys boek, of een reclame over het maken van sieraden. Dan zouden de kinderen hun geld hier wel aan uit willen geven. 
Ook kregen we de geschiedenis van reclame te horen. Reclame bestaat al heel erg lang. Vroeger werd de reclame omgeroepen door een stadsomroeper. Zo wisten de mensen wat er te koop was en waar. En dat is nu nog steeds zo. Reclame is bedoeld om nieuwe klanten naar je toe te lokken en bestaande klanten vast te houden. Maar er kan ook reclame gemaakt worden voor bijvoorbeeld een goed doel of een politieke partij. 

We hebben gepraat over wie er reclame wil maken en over waar je reclame allemaal kunt zien. Daarnaast hebben we verschillende soorten reclame bekeken n tijdschriften en hebben we het gehad over de doelgroep.

Het is de bedoeling dat de bloesemkids zelf een advertentie gaan maken. Deze les kwamen de eerste stappen aan bod. Een advertentie heeft vaak: een logo, pakkende tekst, mooie foto's, aansprekende kleuren, informatie over het product, de prijs en waar het te koop is. 

Vandaag mochten de bloesemkids een product uitkiezen dat de juf had meegenomen. Daarna kregen ze opdracht om 4 foto's te maken met de Ipad. Iedereen ging erg enthousiast aan de slag.
Volgende week gaan we hier verder mee. Dan mogen de kinderen ook een eigen product meenemen.    


Geen opmerkingen: