dinsdag 5 maart 2013

Aan de slag na de voorjaarsvakantie

We zijn er even een weekje tussenuit geweest vanwege de voorjaarsvakantie, maar de Bloesemkids gaan er weer keihard tegenaan. Na een vakantie is het tijd voor een nieuw thema. De komende weken tot de meivakantie gaan we dieper in op interviewen en een stukje toneelspelen. Waarom? Vanwege een project van WAK: En...actie, dat na de meivakantie zal plaatsvinden in de gemeente Kapelle.
Er zijn al veel vergaderd over mooie plannen en als deze doorgaan dan hebben we met de Bloesemkids een geweldig leuke activiteit om naartoe te werken.
We begonnen de middag natuurlijk even lekker met eten en drinken. Daarna gingen we naar de gymzaal voor een spelletje van juf Annabelle. Twee kinderen moesten tegenover elkaar gaan staan. Eén kind vertelde over zijn/haar gebeurtenissen in de vakantie. De ander mocht het alleen uitbeelden. De verteller moest dus heel gedetailleerd vertellen, zodat de uitbeelder precies wist wat hij/zij moest doen. Eerst hebben we met zijn alleen gekeken naar twee goede voorbeelden. Daarna mocht iedereen op de speelvloer komen staan en aan de slag gaan. Het was erg leuk.Daarna kregen de kinderen uitleg over de bedoeling van de komende weken. Het is het idee om in de huid van oudere mensen te kruipen. Daarom moeten we natuurlijk goed weten wat er in die tijd van de ouderen heeft afgespeeld. Om dat te kunnen weten moeten we ze natuurlijk interviewen. Omdat het erg spannend is voor sommigen om gelijk met onbekende mensen aan de slag te gaan, leek het me leuk om eerst een bekende uit te nodigen. Een opa of oma, buurman of buurvrouw. De kinderen hebben allerlei vragen bedacht. Een paar voorbeelden zijn:
1.       Hoe oud ben je/bent u?
2.       Hoe ging je naar school?
3.       Hoe kreeg je les?
4.       Had je een huisdier?
5.       Wat deed je in de vakanties?
6.       Moest je in huis wat doen?
7.       Kreeg je zakgeld?
8.       Waar voor speelgoed had je?
9.       Hoe laat moest je naar bed?
10.    Wat deed je ’s avonds?
11.    Mocht je na schooltijd met je vrienden spelen?
12.    Met hoeveel kinderen sliep je op een kamer?
13.    Kreeg je wel eens nieuwe kleren?
14.    Hoe oud was je toen je ging werken?
15.    Mocht je studeren?
16.    Had je verkering?
17.    Hoe oud was je toe je ging trouwen?
Sommige kinderen konden niet meer stoppen en verzonnen maar liefst 30 vragen!
Het lijkt ons dus enorm leuk als we volgende week bij het Kinderpersbureau bezoek krijgen van bekende oudere van de kinderen. Dan kunnen de kinderen zich alvast goed voorbereiden.
Daniel heeft zelf ook nog een leuke blog geschreven. Hij heeft een bezoekje aan de Akkerwinde gebracht en wilde dit graag met ons delen. Leuk om te lezen!

Geen opmerkingen: