donderdag 21 maart 2013

Interviews uitwerken: een zware klus!

Deze week kregen de Bloesemkids de opdracht om de interviews uit te werken die ze vorige week met hun opa, oma of kennis gehouden hadden. Voor sommigen was dit een zware klus! Juf, wat moet ik dan eigenlijk opschrijven? Juf, hoe lang moet het zijn?, Juf, moeten alle vragen van het interview in mijn blog? Deze les kwamen we erachter hoe moeilijk het eigenlijk is om een goede en leuke blog te schrijven. Tot nu toe hebben we vaak korte blogs geschreven over wat we gedaan hebben bij het kinderpersbureau of over onze interesses. Dit was voor sommige kinderen toch wel wat anders! De meester gingen er wel serieus mee aan de slag.We hadden de groep opgedeeld. De kinderen die vorige week hun eigen opa en/of oma hadden meegenomen die mochten starten met het schrijven van de blog. Hier bleef ik bij. De andere helft ging met juf Annabel mee om te oefenen met het filmen op de Ipad. Zij kregen een pittige opdracht en werden behoorlijk in het diepe gegooid, want zij moesten zomaar mensen aanspreken en een aantal vragen stellen, zonder dat ze deze hadden voorbereid of erover nagedacht hadden. Dit was een bewuste opdracht, zodat de kinderen konden ervaren hoe goed het is om een interview voor te bereiden. Wat ervaar je als je het op deze manier doet? En welke manier geeft je voorkeur? Wel voorbereiden? Of improviseren?
Voor sommige kinderen was dit erg moeilijk. Wel hebben ze geleerd hoe ze de Ipad moeten vasthouden en hoe je iemand filmt als er een interview gehouden wordt. Toch wil ik hier nog veel meer aandacht aan besteden. Het is alleen best lastig met een behoorlijk grote groep. Het liefst zou ik individueel met iedereen even apart op pad gaan. Haha!

Hier twee filmpjes van Guinevere en Carmen die het toch durfden om mensen vragen te stellen zonder voorbereiding. Super dames!
Ondanks de drukte van de middag, het zweet in onze handen van de moeilijkheidsgraad, de onervarenheid, de computers die vastliepen en sommige blogs die niet goed opgeslagen waren ben ik erg tevreden over het eindresultaat van de blogs van de Bloesemkids. Ze hebben er weer iets moois van gemaakt!

De kinderen die vorige week geen opa, oma of kennis hadden meegenomen mochten over iets anders bloggen. Sanne heeft geblogd dat ze op korfbal gaat. Ola heeft geblogd over beroemde sterren. Guinevere heeft zichzelf voorgesteld. Ze is nog maar net bij het Kinderpersbureau en ze heeft een hele bijzondere muzikale familie. Ook heeft ze veel gevoel voor humor, want ze heeft leuke moppen geblogd! Carmen heeft een hele leuke blog geschreven over Instagram. Nieuwsgierig? Ga het snel lezen!

Geen opmerkingen: