donderdag 4 september 2014

De Bloesemkids van het nieuwe schooljaar stellen zich aan u voor!

Het schooljaar is weer gestart en voor het Kinderpersbureau van de gemeente Kapelle betekent dit dat we voor het derde jaar aan de slag gaan. Ook is er een Kinderpersbureau gestart in Wemeldinge. Deze kids worden ook Bloesemkids genoemd, want ze horen ook helemaal bij de gemeente Kapelle. Zij zullen alleen wat meer nieuws naar buiten brengen over wat zich in Wemeldinge afspeelt. Juf Joyce (jullie kunnen haar vast wel van de cursus Prezi-teren) gaat dit op zich nemen. Dat betekent dat ook ik er een samenwerkingsmaatje bij heb. Wij zullen dan ook om beurten een leuke blog plaatsen over wat we gedaan hebben bij het Kinderpersbureau. En deze week is de eer aan mij.

Zoals ik al aangaf is dit het derde schooljaar waarin we een Kinderpersbureau van de gemeente Kapelle hebben. Veel kinderen die in het eerste jaar gestart zijn en dus zelfs aanwezig waren bij de opening, willen ook dit jaar hun steentje weer bijdragen aan het nieuws dat we verspreiden. Dat betekent voor mij weer veel nieuwe dingen verzinnen, maar dat betekent ook dat we steeds een stapje hogerop kunnen komen met de groep. Er is meer ervaring en ik durf mijn verwachtingen beetje bij beetje hoger te leggen. Natuurlijk is ons bureau ook aangevuld met een aantal nieuwe gezichten. Afgelopen maandag hebben Mees en Bente meegedraaid. Twee hele gezellige aanwinsten voor het kinderpersbureau.

Dit schooljaar zal het Kinderpsersbureau bestaan uit 15 leerlingen. Weer een grote groep, maar ook met vele mogelijkheden. Samen gaan we er hopelijk weer een topjaar van maken!

Afgelopen maandag zijn we gestart met het maken van een perskaart. Want dit hoort bij een Kinderpersbureau. De kinderen kregen een blad waarop 6 verschillende functies binnen een persbureau werden aangegeven; de blogger, de redacteur, de journalist, de fotograaf, de cameraman/vrouw en de . Deze functies namen we goed door en uiteindelijk maakten de kinderen een keuze over welke functie ze het beste bij hen vonden passen. Deze zal ook op de perskaart komen te staan. Natuurlijk ben je vanaf dat moment niet alleen maar de fotograaf of de redacteur, maar het geeft wel aan waar jij heel erg goed in bent. Volgende week gaan we verder met de perskaarten.

Als laatste hebben we nog een kort stukje over onszelf geschreven. We willen ons natuurlijk even aan onze lezers en lezeressen voorstellen. Deze korte blogs zijn vanaf volgende week ook op onze blog te vinden. We wensen iedereen weer veel leesplezier!

Geen opmerkingen: