woensdag 24 september 2014

Echte reporters

De derde les van Kinderpersbureau Wemeldinge ligt alweer achter ons. En hoewel ik in mijn vorige blog nog een oproep deed voor meer reporters, hebben we nu al zes echte reporters in het Kinderpersbureau. Ze hebben allemaal mooie foto's voor op hun perskaarten gemaakt, zodat we binnenkort ook op pad kunnen gaan als herkenbare reporters.


De eerste drie lessen hebben voornamelijk in het teken gestaan van kennis maken met elkaar, leren omgaan met de iPad en het maken van de perskaart. De komende lessen gaan in het teken staan van het maken van een krant. Belangrijk is het daarom ook dat de kinderen nadenken over nieuws in hun eigen buurt. Misschien is het wel zo belangrijk, dat het Kinderpersbureau Wemeldinge erop af moet! Daarnaast moeten we ook echte kranten beter gaan bekijken, om er zo achter te komen uit welke onderdelen een goede krant bestaat.


U vraagt zich na al deze informatie vast af wie zich allemaal bij het Kinderpersbureau aangesloten hebben! Gelukkig hebben de reporters hier iets op gevonden. Een aantal van hen stelt zich in hun eigen blog aan u voor. Daarnaast vertellen ze iets over wat ze in hun zomervakantie gedaan hebben. De blog wordt ondersteund door een passende foto, die door de reporters zelf gekozen is. Bent u nieuwsgierig geworden? Kijk dan onder deze blog naar de resultaten.


Veel leesplezier!

Geen opmerkingen: