woensdag 10 september 2014

Kinderpersbureau Bloesemkids Wemeldinge is van start gegaan!

In deze derde week van het nieuwe schooljaar is ook het Kinderpersbureau in Wemeldinge van start gegaan. Dit is het eerste jaar dat Wemeldinge ook een officieel persbureau heeft en via deze blog houden wij jullie op de hoogte van alle activiteiten die op ons persbureau plaatsvinden.

Afgelopen dinsdag stonden de eerste razende reporters al klaar om te beginnen. Net als bij juf Heidi zijn we begonnen met het maken van echte perskaart. Deze kaart is natuurlijk nodig als we op pad gaan voor het Kinderpersbureau. Iedereen kan dan zien dat jij reporter bent van het persbureau!

De reporters hebben daarnaast nagedacht over de functie die ze in het Kinderpersbureau gaan vervullen. Ben jij een echte redacteur of kan je goed interviewen? Vind je het maken van foto's leuk of leg je liever alles vast met een filmcamera? De kaart met functies heeft de kinderen geholpen om hier over na te denken. 

Natuurlijk zijn we ook met de iPad aan de slag gegaan. Er moest natuurlijk een goede, serieuze foto gemaakt worden voor op de perskaart. Welke achtergrond werkt wel en welke niet? Moet je de foto van ver weg nemen, of juist van dichtbij?

De perskaart is nog maar de start van alle leuke activiteiten die gaan komen op ons persbureau. Er is nog plaats voor nieuwe reporters, dus meld je snel aan via dagarrangementen en kom ons persbureau versterken!!

1 opmerking:

Anoniem zei

Onze kids (Luc en Anne)hebben enorm genoten. Ze kwam dolenthousiast thuis!